Klikk-Hoya

onsdag 25. juli 2012

Margarita

Tequila Day
Den 24.juli 2012 var det i USA National Tequila Day. Tenk hva jeg gikk glipp av i går.
Nå visste jeg jo ikke dette før jeg leste på twitter i  dag morges.

Har forsømt både det og annet i det siste. Har hatt lille vofs på besøk, og var mest opptatt av å trøste ham siden matmor var på ferie.

Den edle drikk Tequila kan jo brukes til Margaritas. I stedenfor å lage en og en om du får gjester,  hvorfor ikke lage opp litt mer med en gang. Denne her høres da deilig og sommerlig ut.

6 kopper Tequila
2 1/2 kopp Triple Sec, Grand Marnier eller Cointreau 
                             (skal være en appelsintype  likør)
2 1/2 kopp lime juice       (best med friskpresset lime)
2 1/2 kopp sitron juice (best med friskpresset sitroner)
2 kopper Simple Syrup

Rør alt sammen og fyll det på eks stor plastflaske, og sett det kjøleskapet.  Blir ca 20 drinker. Litt lurt å datere om det skal stå en stund. Serveres i glass med saltrand rundt og fyllt med isbiter.

Vet du ikke hva Simple Syrup er? Kan brukes i masse drikke, både med og uten alkohol. Det er en grunn til at det ikke kalles komplisert sirup, siden du lager det ved ganske enkelt å koke opp 2 kopper vann og 2 kopper granulert sukker (vanlig hvitt sukker) og lar det surre lett til alt sukker er oppløst og klart. Avkjøles og has på en pen flaske etter eget valg. Om du steriliserer flasken/glasset på samme vis som til syltetøy/saft så holder det seg lengere, eller du kan eventuelt fryse det i kuber.  Passer jo også som tilsetning til mojito og andre drinker. Syntes det høres ut som mye sukker? Det altså ikke mer enn i annet blandevann, og en skal ikke ødelegge en god drink med kunstig søtningsstoff, syntes jeg. Ikke godt for kroppen med alle de kunstige e-stoffene.  Dessuten er det forskjell på ett glass og en flaske. I allefall for meg.


Enkel Sirup 
(Simple Syrup) 
Skal dette ikke brukes til en alkoholfri drikk ev til barn, kan du la den få en liten dash med vodka. Da blir den ikke så lett ødelagt i påvente av bruk. Etter en ukes oppbevaring uten alkohol (i kjøleskap selvsagt) bør du nok slå den ut og lage deg en ny ladning.  Du ser om den får svarte flekker. Om du vil smaksette Simple Syrup mens det kokes/surres sammen, så bruk krydderurter, mintblad, vanilje, kanel eller andre krydderrøtter. Ikke tilsett sitrosaft da dette gjerne tilsettes i enkelte drikker. 
(Idéen til Enkel Sirup har jeg lånt fra Jeffrey Morgenthaler)


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar