Klikk-Hoya

mandag 12. juni 2017

På veg mot et lettere liv

Uke 1. Dag 2. Mandag
Frokost:
2 porsjoner Brød med lettere salami,  1,5 dl lettmelk,   
Lunsj:
2 porsjoner Brød med varmrøkt laks, 8 stk Cherrytomat, 1 dl Appelsinjuice    
Mellommåltid:
1 stk Eple, 1 porsjon Knekkebrød med ost og reddik, 1 kopp kaffe
Middag:
1 glass Vann, 2 ss Aioli, 1 skive Landbrød, 1 porsjon Kyllingsalat med avokado og cottage cheese    
Kveldsmat
0.5 pose frossen skogsbærblanding (200gram), 1 beger Dobbel 0% Yoghurt jordbær/bringebær (Yoplait) 

OPPSKRIFT
MIDDAG:
AIOLI TIL 8 PORSJONER
1 stk eggeplomme, 
1,5 dl olje, 
2 fedd hvitløk, 
1 ss sitronsaft ferskpresset.
-Denne oppskriften gir ca. 2ss aioli per person. Skill eggeplommen fra hviten. Tilsett finhakket hvitløk og tilsett olje i en tynn tynn ståle mens du stadig pisker. Etter hvert tykner blandingen og du har laget aioli! Press i noen dråper sitron og ha i litt salt. Bruk den olje du liker best. 

KYLLINGSALAT:
200 gram Kylling brystfilet uten skinn, rå
1 ts olje til steking
150 gram Avocado
100 gram Reddik
50 gram Aspargestopper 
250 gram Ruccolasalat
20 gram Alfalfa spirer

DRESSING:
3 dl Cottage Cheese mager
4 ss Pesto

En deilig og fristende salat som kan få frem sommerfølelser. Passer som et lett måltid, kveldsmat eller som en del av et buffetbord 
Del kyllingfileten i biter og stek den i panne med smør. Skyll salat og grønnsaker i vann. Del opp avokado, reddiker og asparges i biter. Legg alt på ett stort fat sammen med ruccula og alfa spirer
Bland cottage cheese og pesto sammen og server salat og dressing med brød.
Orginaloppskriften er fra Melk.no 



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar