Klikk-Hoya

tirsdag 13. juni 2017

På veg mot et lettere liv

Uke 1. Dag 3. Tirsdag
Frokost:
Toast (2 skiver landbrød/m sennep) m/ ost+ skinke+ tomat+ salatblad, 0,5 eple, 1,5 dl melk 
Lunsj: 
Hjemmelaget tunfisksalat m/vinagret (se oppskrift), 1 grovt rundstyke, 0,5 stk smoothie ananas mango appelsin, 1,5 dl melk
Mellommåltid:
0.5 eple, 1 stk gulrot, 0,5 stk smoothie ananas mango appelsin
Middag:
1 pors. Laks i folie (se oppskrift), 1 potet, 
1 glass vann
Kveldsmat:
1 stk brødskive m/ Blå Castello og 1 ts aprikossyltetøy

OPPSKRIFTER:
Lunsj:
TUNFISKSALAT m/ vinaigrette
0,5 boks Tunfisk i vann
50 gram Matyoghurt naturell
litt Sitronpepper
litt Ruccolasalat
litt Lollosalat 
litt hjertesalat 
1 stk tomat
0,5 stk gul paprika
100 gram hermetiske Kidneybønner
VINAIGRETTE:
0,5 ss balcamicoeddik
0,5 ss olivenolje
salt og pepper
- Hell vannet av tunfisken og ha fisken i en liten bolle. Tilsett matyoghurt og sitronpeper og rør om.
- Vask salatene i rikelig med kaldt vann. Rist salaten tørr i et kjøkkenhåndklede eller salatslynge. Riv salatbladene og ha det i en stor bolle.
- Skjær tomatene i båter og paprika i staver. Skyll salatbønnene i kaldt vann og la de renne av i et dørslag. Rør sammen alle ingrediensene i vinaigretten, til sett den i salatblandingen og vend den inn. 
- Legg på tallerken og topp med tunfiskblandingen. Server med rundstykke eller brød. 
Orginaloppskriften er fra Melk.no

MIDDAG:
Laks i folie:
150 gram Laksefilet
100 gram Stangselleri, hakket
0,5 purre i skiver
0,5 rød paprika 
2 ss frisk dill
2 ss sitronjuice, ferskpresset
1 ss rømmekolle 
salt og pepper
- Vask, rens og del opp fisk og grønnsaker. Fordel grønnsaker på aluminiumsfolie og legg laksefileten over. Strø på litt salt og pepper. Pakk inn og stek i stekovnen ved 200 grader i 10-15 minutter. Pakk deretter ut og server med rømmekolle og en dillkvast over og 1 kokt potet. 
Orginaloppskriften er fra Melk.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar